GEREJA SEDUNIA BERDOA PADA 13 – 14 MAC 2015

Sri Paus Francis mengajak kita Umat Allah seluruh dunia supaya mendedikasikan tarikh 13 – 14 Mac 2015 ini sebagai Hari Berdoa bagi mengembalikan semangat saling ambil peduli dikalangan umat beriman. Oleh yang demikian kita Umat di seluruh Keuskupan Keningau, khususnya di setiap Paroki adalah diminta supaya mengatur masa berdoa pada 13hb Mac 2015.

Cadangan saya ialah supaya kita mengadakan Misa Kudus dan disusuli dengan Adorasi 12 atau 15 jam yang melibatkan anggota-anggota KKD hadir berdoa bergilir-gilir. Intense khusus bagi kita di Keuskupan Keningau ialah agar kita umat-Nya:

• Sentiasa dikuatkan iman serta memilih mahu bersatu dan setia kepada Dia walau apapun godaan yang kita hadapi.

• Agar Tuhan mematahkan rancangan-rancangan yang berniat jahat dan anti Kristus yang berlaku secara halus di dalam Negara kita.

• Agar Umat yang secara diam-diam meninggalkan Kristus dan Gereja-Nya menemui jalan kembali kearah pertobatan.

+ Bishop Datuk Cornelius Piong