PERTEMUAN PERTAMA CSG GEOMATIKA KENINGAU

KENINGAU – Buat pertama kalinya pelajar-pelajar Katolik di Kolej Geomatika kampus Keningau telah berkumpul bersama untuk mengadakan pertemuan pertama bertempat di Katedral St. Francis Xavier pada 23 Februari yang lalu. Seramai 21 orang pelajar telah menghadiri pertemuan ini yang juga dihadiri oleh 2 orang dari Tim Kampus Ministri Keuskupan Keningau. Pertemuan ini bertujuan untuk membincangkan tentang penubuhan Catholic Student Group (CSG) bagi pelajar Katolik di Kolej Geomatika agar mereka mempunyai persatuan yang membolehkan mereka lebih dekat dengan aktiviti-aktiviti rohani dan memperkembangkan iman mereka.

CSG1

Pertemuan dimulakan dengan puji-pujian yang dipimpin oleh pelajar dan seterusnya sesi ‘Ice breaking’ yang dikendalikan oleh Tim Kampus Ministri. Seterusnya, diadakan pemilihan Ahli Jawatankuasa CSG dan setelah undian dilakukan, maka terbentuklah AJK CSG Kolej Geomatika. Pengerusi ialah Sdri. Rina Jekeleh, Timbalan Pengerusi Sdra. Fredoline Komudis, Setiausaha Sdri. Olivetti Nisol, Timbalan Setiausaha Sdra. Rayner Andrew, Bendahari Sdri. Sherrylia Alexius dan Timbalan Bendahari Sdra. Wenceslaus Sulibi. Setelah itu, diadakan perbincangan mengenai takwim dan aktiviti-aktiviti CSG sepanjang tahun 2017.

Adalah diharapkan agar CSG Geomatika akan terus berjalan bersama demi untuk perkembangan iman sesama melalui aktiviti yang dirancang dan perkongsian iman antara ahli CSG – Nando.

Sharing is caring!